به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدرضا ناصری صبح سه شنبه در دیدار با وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: کرونا شرایط جدیدی در کشور ایجاد کرد اما در حوزه آموزش و پرورش از آنجا که آموزشها مجازی شده است، باید دقت بیشتری انجام شود و تدریس باید تقویت و ساماندهی شده و از کاستیها و حواشی آن کاسته شود.
وی عنوان کرد: در این شرایط میشود به این فکر کرد که سبک آموزش و سبک اداری آموزش و پرورش را متحول کرد زیرا در سیستم قدیم آموزشی هم وقت معلمها تلف میشود و هم دانش آموزان که این امر هزینههای بسیاری را نیز به دولت تحمیل میکند.
ناصری بیان کرد: اگر برنامه ریزی شود و تحولی ایجاد شود که سیستم تدریس معلمان مانند سیستم تدریس اساتید دانشگاه باشد و زمان اضافه را در اختیار خودشان باشند، هم معلمان به معیشت و مطالعه و زندگی خود رسیدگی میکنند و هم دولت در تمام طول سال به معلمان تعهد ندارد و هزینههای آن کاهش مییابد.
امام جمعه یزد ادامه داد: باید از این فرصت استفاده شود تا یک سیستم جدید و کارآمد و پویا برنامه ریزی شود.
وی همچنین بر تحول در سبک آموزش تاکید کرد و اظهار داشت: سیستم آموزش ما از ۱۰۰ سال پیش به شیوه غربیها بوده و به نظر میرسد که غربیها در این سیستم به سمت آموزشهای سطحی رفتهاند و تدین و تعقل و تفکر را از آموزشها حذف کردهاند.
ناصری تاکید کرد: اگر در آموزش تدین وجود داشته باشد، دانش آموز از ابتدا نسبت به درس و تحصیل خود و تعیین الگو تعهد پیدا میکند اما اگر تدین وجود نداشته باشد، الگو و خط مشی مطابق خواست غربیها تعیین میشود.
وی در مورد تعقل و تفکر نیز بیان کرد: وقتی این دو از سیستم آموزشی حذف شود، خلاقیت از بین میرود و نتیجه آن بیکاری هزاران فرد فارغ التحصیل است در حالی که هر دانشجو باید یک کارآفرین باشد اما از آنجا که تفکر از سیستم حذف شده، دانش آموز و دانشجو سطحی نگر بار آمده و به سیستم بخوان، حفظ کن و نمره بگیر عادت کرده است.
ناصری با تاکید بر اینکه در قرآن کریم بر تفکر و تعقل تاکید مکرر شده است، افزود: غربیها این مهم را از سیستم ما حذف کردهاند و اکنون دیگر وقت آن رسیده که این سیستم را متحول کنیم.
وی با بیان اینکه انبیا الهی آمدهاند تا دفینههای عقلی عظیم در درون انسان را استخراج کنند، عنوان کرد: این اتفاق مهم باید در سیستم آموزشی ما مدنظر باشد و از کودکی تفکر و تدین و تعقل در آموزشها گنجانده شود.
امام جمعه یزد با تاکید بر اینکه افراد باید از دوران نوجوانی قدرت تشخیص داشته باشند، تصریح کرد: این قدرت تشخیص خوب از بد یا حق از باطل باید در سیستم آموزشی در دانش آموزان نهادینه شود.
وی با اشاره به نامه ۳۱ نهج البلاغه که حضرت علی (ع) خطاب به امام حسن مجتبی (ع) نوشته است، اظهار داشت: حضرت علی (ع) در این نامه خطاب به فرزند خود اعلام کردهاند که من تصمیم گرفتهام آموزش به تو را از قرآن آغاز کنم و این مهم باید مدنظر مسئولان حوزه آموزش و پرورش باشد.
ناصری همچنین با تاکید بر اهمیت دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: باید معلمانی در این دانشگاه تربیت شوند که نسبت به دین بچهها احساس مسئولیت داشته باشند و با امانات الهی به نحوی رفتار کنند و به نحوی آنها را تربیت کنند که آینده خود و کشور را بسازند.
نظر شما